Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

Knut Harald Nilsson och Kristoffer Stensrud.
Knut Harald Nilsson (till vänster) tar över som huvudförvaltare och Kristoffer Stensrud kommer nu att koncentrera sig på idégenerering och aktieurval i Kon-Tiki-teamet.

Knut Harald Nilsson har varit en del av SKAGEN Kon-Tikis portföljteam sedan 2006 och har haft delat huvudansvar för fonden tillsammans med Kristoffer Stensrud sedan 2014. Han har 25 års erfarenhet från finansbranschen, däribland flera nyckelroller.

– Jag är stolt över att få leda teamet framöver. Att Kristoffer kommer koncentrera sig på idégenerering och aktieurval ger ett extra stöd i att uppnå målet att stärka våra investeringsresultat, säger Knut Harald Nilsson.

Som en kommentar till hans mer fokuserade roll säger Kristoffer Stensrud:

– Stock-picking är min passion och denna förändring kommer ge mig mer tid åt att söka bästa möjliga investeringar för Kon-Tiki. Jag överlåter nu med varm hand de administrativa uppgifterna till Knut Harald Nilsson. Vi har inte varit helt nöjda med investeringsresultaten under de senaste åren och genom att göra dessa justeringar, kommer vi att skapa bättre förutsättningar för att öka avkastningen för våra kunder.

Kristoffer Stensrud är grundare av och en av de största ägarna i SKAGEN Fonder och är en stor investerare i SKAGEN Kon-Tiki samt medlem av portföljavdelningen.

Nytt team av produktspecialister

För att stärka servicen och kommunikationen för kunderna har Hilde Jenssen utsetts till chef för ett nytt produktspecialistteam med start den 12 oktober 2016. Hon har arbetat som portföljförvaltare för SKAGEN Kon-Tiki sedan oktober 2013 och har mer än 20 års erfarenhet av kapitalmarknaden som bland annat investeringsanalytiker och fondutvärderare.

– Hilde Jenssen var det självklara valet för att leda den nya avdelningen i SKAGEN. Hon har djupa investeringskunskaper och fantastiskt god kommunikationsförmåga – en unik kombination. Vi ser fram emot de fördelar detta kommer att ge våra kunder, säger Timothy Warrington, vice vd i SKAGEN.

Aktiefonden SKAGEN Kon-Tiki fortsätter med ett starkt team bestående av fyra portföljförvaltare: Knut Harald Nilsson, Kristoffer Stensrud, Erik Landgraff och Cathrine Gether.

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up