Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

SKAGEN utsedd till Årets Fondbolag 2023

Av tio nominerade fondbolag, och en kortlista på fyra, utsåg Gyllene Tjuren-juryn SKAGEN till årets bästa fondbolag. Detta är första gången ett fondbolag har tilldelats Gyllene Tjuren-priset i denna kategori, istället för som tidigare en enskild investeringsfond. Juryn lägger stor vikt till faktorer som fondprestation, risk, kostnader, innovation och fondernas faktiska bidrag till den övergripande investeringsfilosofin.

I sin rapport om vinnarna, uttalade juryn att:

"Det 'konträra' argumentet var avgörande: den nordiska fondleverantören SKAGEN sysslar med värdeinvesteringar, en disciplin som hade det tufft under börsåret 2023 vilket dominerades av ett koncentrerat teknikrally. Det faktum att några av SKAGENs fonder ändå lyckades slå sina jämförelseindex, trots den låga viktningen av tillväxtaktier, var särskilt imponerande."

Juryn framhöll speciellt SKAGEN Focus, inriktat mot globala small- och midcaps, som slog sitt jämförelseindex MSCI All Country World Index under 2023 utan att ha ägt ett enda av Mag Seven-bolagen. Även positivt, om inte avgörande för segern, var det goda hållbarhetsbetyget för SKAGENs flaggskeppsfond SKAGEN Global.

Goudenstier_Logo.svg

Juryn summerade sin slutsats genom att uttrycka att de var imponerade av den bottom-up-tillnärmningen SKAGEN följer, och som man varit trofast i över 30 år. Gyllene Tjuren-priset för 2023 var därför främst ett erkännande för vårt mod och iver att hålla fast vid en tydlig, och i många fall unik investeringsstil, även när den inte har varit som mest populär.

Läs mer om priset här (på holländska).

 

Priser och utmärkelser

SKAGEN Focus vinner Lipper Fund Awards

Den unika globalfonden vinner pris för bästa globala aktiefond för små- och medelstora bolag över ... Läs artikeln nu arrow_right_alt

Mer om Priser och utmärkelser

SKAGEN Vekst vinner pris för bästa globalfond i Belgien

SKAGEN Vekst har vunnit priset Sicav de Cristal - Kristallenfondsen LA LIBRE Belgique - De ...

SKAGEN Focus vinner prestigefyllda Lipper Fund Awards

Den unika globalfonden vinner utmärkelse i UK för bästa globala aktiefond i kategorin små och ...

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up