Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

Om oss

SKAGEN är ett kundorienterat nordiskt fondbolag med 30 års erfarenhet av fondförvaltning. Hos oss är rådgivning alltid inkluderat i förvaltningsarvodet.

Hos oss hittar du aktivt förvaltade värdebaserade fonder som förvaltas av SKAGEN. Målet är att ge våra kunder bästa möjliga riskjusterade avkastning, kommunikation och service. Vi är stolta över att vara ett annorlunda fondbolag som vågar göra impopulära val så länge det gynnar våra kunder.
 
Det är Storebrand Asset Management som formellt äger SKAGEN-fonderna. Förvaltningen av fonderna utförs av SKAGENs förvaltare genom en överenskommelse mellan SKAGEN AS och Storebrand Asset Management.

Fondbolaget som vill kunna se sina kunder i ögonen

Varför välja SKAGEN?

 

Bild på en grupp med människor som står på en trappa.
Portföljteamet i SKAGEN samlade på huvudkontoret i Stavanger, Norge.
Kvinna hoppar i balettskor

Vilken resa det har varit

30 år i kundernas tjänst

I 30 år har SKAGEN levererat avkastning till våra kunder.

För oss betyder det bra personlig service, öppen och ärlig kommunikation och användarvänliga lösningar.

Vilken resa det har varit! Vi ser fram emot de kommande 30 – och hoppas du vill följa med!

 

1993

448 andelsägare
20 miljoner norska kronor i förvaltningskapital

2023

Circa 90 000 andelsägare
Ca 69 miljarder svenska kronor i förvaltningskapital

Sponsorsamarbeten är viktiga för att skapa engagemang och samhörighet över landsgränser, språk och kulturer. Det stärker också våra värderingar bland medarbetarna.

SKAGEN har under många år samarbetat med och bidragit till samhällsnyttiga projekt, både lokalt och globalt.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up