Till innehåll på sidan
Placera i fonder chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Förra hösten övervägde Martin Gjelsvik att sluta som styrelseordförande för SKAGEN av personliga skäl, men valde att fortsätta tills processen att hitta en ny ägarmodell för SKAGEN var klar. Ägarstrukturen är nu på plats och Martin Gjelsvik har därför valt att avgå från styrelsen. Under hans tid som styrelseordförande har SKAGEN vuxit och stärkts både i Norge och internationellt.

– Vi vill tacka Martin för hans hängivna engagemang under många år. Han har lett SKAGEN från att vara en lokal aktör till att bli en europeisk fondförvaltare, säger SKAGENs vd Leif Ola Rød.

Från fem till sex

Bolagsstämman i SKAGEN har valt att utöka styrelsen från fem till sex ledamöter. Den har också godkänt andra ändringar av styrelsens sammansättning. Detta innebär att Henrik Lisæth och Leiv Askvig väljs som nya medlemmar, medan Anne Sophie Stensrud blir medlem i styrelsen efter att ha varit suppleant i 12 år.* Simen Vier Simensen går från att vara styrelsemedlem till att bli suppleant.

– SKAGEN önskar Henrik Lisæth, Leiv Askvig och Anne Sophie Stensrud välkomna. Henrik Lisæth och Leiv Askvig har båda lång erfarenhet från finansbranschen och Anne Sophie Stensrud stor erfarenhet från styrelsearbete i SKAGEN. Vi ser fram emot deras bidrag för att säkerställa bästa möjliga riskjusterade avkastning och god service för våra kunder, säger Leif Ola Rød.

Ny ordförande väljs vid nästa styrelsemöte. Styrelsen består nu av sex ledamöter varav två väljs av fondandelsägarna. 

Kort introduktion av nya styrelseledamöter

Henrik Lisæth har mångårig erfarenhet från finansbranschen och är för närvarande rådgivare till FSN Capital efter att ha varit partner i FSN Capital sedan 2000. Henrik Lisæth har tidigare arbetat för Morgan Stanley och Boston Consulting Group. Han har lång och bred styrelseerfarenhet och är för närvarande styrelseledamot i Validus / Vita. Henrik Lisæths CV (pdf)

Leiv Askvig är VD för Sundt AS. Han har lång erfarenhet av finansbranschen. Han har varit verkställande direktör i Sundal Collier & Co och varit ordförande för Oslobörsen. Askvig har erfarenhett från många bolagsstyrelser och har idag flera styrelseuppdrag. Leiv Askvigs CV (pdf)

 

* De nya styrelseledamöterna väljs under förutsättning att norska Finanstilsynet godkänner förslagen till stadgeändring för SKAGEN AS, så att antalet styrelseledamöter ökar från fem till sex, och att de nya styrelseledamöterna godkänns av Finansinspektionen.

keyboard_arrow_up

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning kommer bland annat att bero på marknadens utveckling, förvaltarens skicklighet, fondens risk samt förvaltningsavgifter. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Faktablad och informationsbroschyrer (prospekt) för alla SKAGENs fonder finns på varje respektive fonds sida.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.