Till innehåll på sidan
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

Mike Berners-Lee är en ledande brittisk expert på hållbarhet och på hur vi kan möta vår tids största utmaningar. 

Han är grundare av Small World Consulting, en konsultfirma med koppling till Lancaster University, som är ledande inom arbetet med leveranskedjors avtryck och utveckling. Small World arbetar med organisationer av alla storlekar och i alla branscher, från några av världens techgiganter till små och medelstora företag. Berners-Lee undervisar vid Lancaster University, där han forskar och hållbara livsmedelssystem och koldioxitavtryck. Han är en flitigt anlitad talare och intervjuas ofta i media om hållbarhets- och klimatfrågor. Nyligen var han med i dokumentären Climate Change: The Facts tillsammans med Sir David Attenborough.

Han har också skrivit tre böcker. Den senaste, There Is No Planet B: A Handbook for the Make or Break Years är en handfast och övergripande guide till vår tids största utmaningar, riktad till såväl privatpersoner, företag och politiker. 

Hans första bok, How Bad Are Bananas? The Carbon Footprint of Everything, kom i ny utgåva 2020.

Tillsammans med Duncan Clark har Berners-Lee också skrivit The Burning Question, om klimatförändringar och vilken blandning av politik, ekonomi, psykologi och teknik som krävs för att ta sig an problemen. Al Gore beskrev boken som “Fascinating, important and highly recommended”.

Mike Berners-Lee har bland annat examen i Fysik från Oxford University och en master i Organisationsutveckling från Sheffield Hallam University.

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning beror bland annat på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie-, valuta-, och räntemarknaderna. Även konjunkturen, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. På grund av fondernas sammansättning och fondbolagets förvaltningsmetoder, kan fonder med riskklass 6-7 både minska och öka kraftigt i värde. Fonderna är denominerade i NOK. Avkastningen kan öka eller minska på grund av valutakursförändringar. Innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up