Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

Den tidigare huvudförvaltaren Torgeir Høien har valt att fokusera på makroekonomisk analys, men kommer fortsätta att förvalta fonden tillsammans med Jane.

Jane Tvedt startade i SKAGEN i mars 2010 som portföljförvaltare av obligationsfonderna SKAGEN Tellus och SKAGEN Avkastning (den senare marknadsförs inte i Sverige). I december samma år blev hon huvudförvaltare av SKAGEN Avkastning, en roll hon kommer att fortsätta med. Jane Tvedt och Torgeir Høien haft ett nära samarbete sedan hon började i SKAGEN.

I mars i år vann SKAGEN Avkastning Morningstars pris för bästa norska obligationsfond, efter att ha gett bättre avkastning än sina jämförbara konkurrenter under 2015, men också för att ha gett solid avkastning under de senaste åren.

– Vi gratulerar Jane till nya rollen. Jane har arbetat nära Torgeir i mer än sex år. Denna utveckling är ett naturligt steg i hennes karriär. Hon kommer att få bra stöd från Torgeir och ränteteamet. Samtidigt är vi mycket glada över att Torgeir kommer att fortsätta att utveckla sin roll som makroekonom till gagn för kunder och portföljförvaltare, säger SKAGENs vd och vice investeringsdirektör Leif Ola Rød.

Innan Jane kom till SKAGEN arbetade hon för Statoil i fyra år. Där var hon ansvarig för makroekonomisk analys i företagets corporate strategy team och arbetade även med corporate finance. Hon har även erfarenhet från Norges Bank och Europeiska centralbanken ECB. Jane har en examen i nationalekonomi från universitetet i Oslo.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up