Till innehåll på sidan
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Marknadsuppdatering 25 mars: Bästa dagen sedan finanskrisen

  • Aktiemarknaderna hade den bästa dagen sedan finanskrisen, med en kraftig rekyl och steg med på 9,4 resp. 11,4 procent för S&P och Dow Jones.
  • Stockholmsbörsen vände upp efter måndagens ras, och steg med 7,1 procent.
  • Igår kväll svensk tid kom Vita Huset och senaten överens om ett räddningspaket på 2 biljoner dollar. Nu väntar först ett godkännande av kongressen och därefter behöver president Trump skriva under.
  • Räddningspaketet kommer att ge många amerikaner pengar i fickan, öka arbetslöshetsförsäkringen, ge små och mellanstora företag flera miljarder i lån och tillföra extra resurser till vården.
  • De långa räntorna rörde sig obetydligt, medan de flesta valutor steg mot dollarn.
  • I går eftermiddags kom de preliminära PMI-siffrorna från USA. Tillverkningsindustrin ser ut att ha stått emot nedgången väl med 49,2 (jämfört med förväntningarna på 43,5) men tjänstesektorn har fallit kraftigt till 39,1 (förväntat 42). Detta tyder på en djup recession i den stora tjänstesektorn i amerikansk ekonomi.pmi manufacture usa.pngpmi usa.png

Status för SKAGENs fonder

  • Likviditeteten i alla fonder är mycket god.
  • Portföljförvaltarna är fortsatt positiva.

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning beror bland annat på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie-, valuta-, och räntemarknaderna. Även konjunkturen, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. På grund av fondernas sammansättning och fondbolagets förvaltningsmetoder, kan fonder med riskklass 6-7 både minska och öka kraftigt i värde. Fonderna är denominerade i NOK. Avkastningen kan öka eller minska på grund av valutakursförändringar. Innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up