Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Hållbarhetsrapport första kvartalet: Snöbollseffekten

Läs hållbarhetsrapporten för första kvartalet

Vi har alla någon gång försökt rulla en snöboll nerför en kulle för att se hur den snabbt växer sig större och ökar farten. För varje rullning samlas det mer och mer snö, och så småningom när den blivit tillräckligt stor rullar den helt av sig själv.

Samma utveckling kan användas för att beskriva den situation vi nu ser, där människors förståelse för allvarliga klimatförändringar och växande ekonomiska klyftor ökar i rask takt. Det finns ett grundläggande behov av att detta tas på allvar även av våra portföljbolag.

SKAGEN är en av många "snöbollar" som nu deltar aktivt i arbetet med att förbättra hållbarheten i alla de bolag som vi har investerat i. Vårt mål är möjligen inte så stort ur ett globalt perspektiv, då våra fonder endast äger en liten del av företagen i världen. Men vi kommer att använda vår röst för att belysa de frågor, utmaningar och lösningar som vi tror kommer att flytta oss i rätt riktning.

Tillsammans med FN, konsumentorganisationer, investerarallianser, olika klimatinitiativ, globala hållbarhetsstandarder, regler och inte minst teknikutveckling är SKAGEN fast beslutna att göra vår del av jobbet. Vi fokuserar på hållbara affärsmöjligheter och företagens verksamhet.

Hållbarhetsrapporten för första kvartalet beskriver mer i detalj hur vi har engagerat oss på sistone, i sociala frågor, miljö- och ägarstyrningsfrågor. Vi fortsätter att engagera oss och väljer de matchningar av investeringar och bolag som leder till en positiv utveckling, och vi lovar att fortsätta rapportera fortlöpande till dig som andelsägare i våra fonder. Inte bara vad gäller viktiga framsteg som görs, men även det som berör svåra utmaningar inom hållbarhet.

 

Hållbarhet

SKAGEN Focus: Tittar under radarn för att hitta framtida ledare inom ESG

Varför försummade småbolag som driver verkliga förändringar kan bli de stora vinnarna i den gröna ... Läs artikeln nu arrow_right_alt

Mer om Hållbarhet

Hållbarhetsrapport 2023: Investeringar för ekonomisk vinst och hållbarhet

Även om vi inte påstår att vi kan bromsa klimatförändringarna kan vi med säkerhet säga att när vi ...

SFDR: Vad är det och hur kommer det att påverka mig som kund?

Du kanske redan har hört talas om det, EU:s nya hållbarhetsförordning som håller på att införas på ...

Det är så vi engagerar oss i hållbarhet i bolagen

En viktig del i arbetet som aktiv förvaltare är att granska bolagen grundligt och driva dem i en ...

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up