Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Så jobbar SKAGENs nya ledartalang med hållbarhet

Som specialist inom hållbara investeringar arbetar Sondre Myge Haugland i nära samarbete med SKAGENs portföljförvaltare och de bolag vi investerar i, för att påverka dem i en mer hållbar riktning.

I ett stort porträttintervju med tidningen D2, publicerad av Dagens Næringsliv, berättar Sondre hur han arbetar för att både SKAGEN och portföljbolagen ska arbeta mot samma mål.

– Det är otroligt inspirerande att se hur stort inflytande vi som en relativt liten investerare i en stor värld kan ha på bolag, säger Sondre i intervjun.

Ledartalang

D2 har i en bred artikelserie intervjuat "30 under 30" och kårar ledarstjärnor inom var och en av sina områden.

I SKAGEN har vi aldrig tvivlat på att Sondre är en stjärna, men jobbet är krävande och komplext.

– Alla som har provat vet hur komplicerat det är att försöka lösa ena sidan av Rubiks kub först, för allt hänger ihop. Så är det också med hållbarhet. Det finns inga enkla svar, bilden är mer komplicerad, säger han.

Den 29-årige ESG-specialisten har vad han själv kallar en realistisk syn på hållbarhet och de utmaningar vi står inför.

– Hållbarhet är inte lätt att kommunicera, och det handlar om så mycket mer än enbart miljöfrågorna. Vi måste anamma positivismen och gå från hållbarhetsidealism till hållbarhetsrealism om vi ska få en bättre framtid.

Du kan läsa hela intervjun med Sondre i norska D2 här (pren.).

Hållbarhet

SFDR: Vad är det och hur kommer det att påverka mig som kund?

Du kanske redan har hört talas om det, EU:s nya hållbarhetsförordning som håller på att införas på ... Läs artikeln nu arrow_right_alt

Mer om Hållbarhet

Det är så vi engagerar oss i hållbarhet i bolagen

En viktig del i arbetet som aktiv förvaltare är att granska bolagen grundligt och driva dem i en ...

Vykort från Brasilien, Del III: Raízen och bioenergi

SKAGEN Kon-Tikis portföljbolag Raízens cirkulära syn på energiproduktionen belyser Brasiliens ...

Hållbarhetsrapport ESG: Hållbara investeringar förändras

Vad är egentligen hållbara investeringar nuförtiden? Att navigera sig i ett ständigt föränderligt ...

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning beror bland annat på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie-, valuta-, och räntemarknaderna. Även konjunkturen, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. På grund av fondernas sammansättning och fondbolagets förvaltningsmetoder, kan fonder med riskklass 6-7 både minska och öka kraftigt i värde. Fonderna är denominerade i NOK. Avkastningen kan öka eller minska på grund av valutakursförändringar. Innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up