Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Börsoron: "Som att gå in i en godisaffär"

den 15 oktober 2018

I en intervju med den norska affärstidningen Dagens Næringsliv fredag den 12 oktober berättar Knut Gezelius från aktiefonden SKAGEN Global hur han ser på de senaste dagarnas börsnedgång.

- Den här marknaden är som att gå in i en godisaffär. Vi har inga problem med att använda likvida medel till att köpa mer aktier. Det ser ganska attraktivt ut om man har en längre tidshorisont, säger han till tidningen.

Knut ser få tecken på att detta skulle vara starten på långvarig nedgång. Han säger att han tror att robothandel och algoritmer ligger bakom raset.

Robust portfölj

Få bolag har signalerat sämre resultat, utan är fortsatt försiktigt optimistiska. Däremot kommer den mångåriga uppgången att ta slut någon gång.

- Det kommer att komma en nedgång , men vi vet inte när. Genom vår portfölj försöker vi att gardera oss mot en nedgång och vara beredda när den eventuellt kommer. Det har vi bland annat gjort genom att köpa aktier med låg skuldsättningsgrad. De är mer motståndkraftiga vid ett fall, samtidigt som de inte påverkas så hårt när räntorna stiger, säger Knut Gezelius i intervjun i Dagens Næringsliv.

Investeringsdirektör Alexandra Morris delar Knut Gezelius syn på utvecklingen.

- Som långsiktiga värdeförvaltare ser vi möjligheter under den typ av svängningar som vi har för tillfället. Det är just under sådana perioder vi kan hitta kvalitetsbolag till mer förnuftiga priser. Det kommer våra andelsägare till godo på sikt, säger hon.

Läs också:

Artikeln i Dagens Næringsliv (på norska)

Ett bra kvartal för SKAGEN Global

Aktiemarknaden

Globala megatrender sätter fastigheter i centrum

Fastigheter som investering blir allt viktigare i den globala ekonomin. Läs artikeln nu arrow_right_alt

Mer om Aktiemarknaden

Fyra anledningar till att du kan vara lugn trots oron på börsen

Det finns framför allt en anledning till att du som sparar i fonder kan ta oron på börsen och ...

Fondexpertens tips i orostider

- Det är under perioder som denna du kan lägga grunden för en god långsiktig avkastning, säger Pål ...

Bör investerare vara oroliga för Ryssland?

Det råder stor osäkerhet kring situationen mellan Ryssland och Ukraina och förhoppningarna om en ...

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up